Elx demana garantir la continuïtat assistencial per a les persones amb dany cerebral adquirit

Elx demana garantir la continuïtat assistencial per a les persones amb dany cerebral adquirit

Amb motiu del Dia nacional del trastorn, afectats, familiars i membres de la corporació municipal han acudit a la lectura de manifest que s’ha celebrat en la plaça de Baix


La plaça de Baix ha acollit la lectura de manifest amb motiu del Dia Nacional del Dany Cerebral Adquirit (DCA), una malaltia amb la qual viuen més de 400.000 persones a Espanya a conseqüència d’un ictus o un traumatisme cranioencefàlic.

Com cada 26 d’octubre, es ret homenatge a les persones que patixen una lesió cerebral i als seus familiars amb l’acte de lectura de manifest que enguany ha tingut lloc sota el lema “Per la garantia efectiva de la continuïtat assistencial per a les persones amb dany cerebral adquirit i les seues famílies”.

A l’acte han acudit representants de l’Associació Dany Cerebral Adquirit (ADACEA), Dacer Elx, així com l’edil de Discapacitat, María Bonmatí; l’edil d’Acció Social, Celia Lastra i l’edil d’Infància, Família i Majors, Aurora Rodil, entre altres membres de la corporació municipal.

Entre les peticions, les associacions ADACEA i Dacer Elx, sol·liciten més informació sobre la DCA amb identificació de causes i conseqüències, així com polítiques de sensibilització i prevenció

Les encarregades de donar veu al manifest han sigut Ascensión Morcillo i M. Carmen Delicado, membres de la junta directiva d’ADACEA Alacant i de Dacer Elx, respectivament.

Ambdues han insistit en la necessitat de continuar treballant per a aconseguir un Codi DCA a l’Alta Hospitalària, “per a garantir la continuïtat assistencial en diferents nivells d’atenció amb informació clara sobre el diagnòstic i l’estat de les persones; per a mantenir un registre adequat del diagnòstic; per a millorar la recol·lecció de dades epidemiològiques sobre la prevalença de lesions i per a facilitar la informació sobre la DCA amb la identificació de causes i conseqüències que promoguen polítiques de sensibilització i prevenció”.

L’edil de Discapacitat, María Bonmatí, ha clausurat l’acte i ha assenyalat que “des de l’Ajuntament volem mostrar el nostre compromís amb aquells que s’enfronten a esta realitat amb la convicció que junts podem ser diferents. Volem que Elx siga una referent en solidaritat i empatia, un lloc en el qual totes les persones que patixen DCA reben no sols l’atenció mèdica necessària, sinó també el suport humà que tant ajuda en estos casos”.