Elx i Alacant s’agermanen el 30 de novembre de 2025 amb la seua primera Marató Internacional

Elx i Alacant s’agermanen el 30 de novembre de 2025 amb la seua primera Marató Internacional

La prova, amb un recorregut pràcticament pla, eixirà des del Palau d’Altamira i conclourà en el Moll 12 del port d’Alacant


Elx i Alacant s’agermanaran amb l’atletisme el 30 de novembre de 2025 amb la celebració de la I Marató Internacional, que partirà des del Palau d’Altamira al carrer Mestre Albéniz i conclourà en el Moll 12 del port d’Alacant. Així ho han explicat este divendres els alcaldes d’Alacant i Elx, Luis Barcala i Pablo Ruz, en el Saló Blau de l’Ajuntament d’Alacant, on ha sigut presentada la carrera. S’ha comptat també amb la presència del director general d’Esport de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera.

Els 42 quilòmetres del recorregut es distribuïxen de la manera següent: 11 pel centre urbà d’Elx, 20 quilòmetres en el tram comprés entre totes dues ciutats, i els últims 11 pel nucli urbà d’Alacant, com ha explicat José Manuel Albentosa, director de la prova. En parlar de les característiques del circuit ha destacat que “és pràcticament pla i en lleugera baixada. Això garantix grans marques entre els maratonians participants”. Les inscripcions es poden formalitzar, a partir del dilluns 11 de novembre de 2024, en la web maratonelchealicante.com

Una de les curiositats de l'”Elx-Alacant” és que és, juntament amb la de Boston, l’única en l’àmbit mundial que té eixida i arribada en dos punts distints. En el cas de la de Boston, que se celebra el 25 d’abril, partix des de Hopkinton.

Luis Barcala, alcalde d’Alacant: “La prova té una vocació internacional i es pretén que perdure en el temps per la seua singularitat i enorme atractiu”

Luis Barcala, alcalde d’Alacant, ha subratllat la “vocació internacional” d’una prova que “pretenem que romanga en el temps per la seua singularitat”. Per al primer edil, “dota de major importància el projecte que s’està construint dins de l’eix funcional més potent de la Comunitat Valenciana i de referència per a Espanya”.

Barcala ha incidit, en referir-se al recorregut, que “suposarà una projecció per al patrimoni cultural il·licità, el potencial empresarial de les àrees que comuniquen totes dues ciutats, una imatge promocional de la franja litoral d’Alacant i de les zones més representatives del seu nucli urbà històric, per a concloure a la vora del Mediterrani”.

El primer edil il·licità ha comentat també que “iniciatives com esta ens convertixen en pol d’atracció internacional perquè quan la ideem, eixa va ser la nostra voluntat i vocació. Sorgix de persones que estimen la fusió entre esport, cultura i turisme. És una aposta que fa millors a totes dues ciutats”.

Pablo Ruz, alcalde d’Elx: “La carrera convertix l’esport en nexe d’unió entre dos ciutats germanes i suposa un clar exemple que arriben temps nous”

Els dos alcaldes han coincidit que la prova naix amb vocació de permanència i que en anys successius continuarà eixint d’Elx per a acabar a Alacant per qüestions orogràfiques. “És el projecte que tothom volia en este eix funcional que és, amb diferència, el més potent de la Comunitat Valenciana i de referència per a Espanya”, ha dit Barcala, que ha precisat que esta primera marató és una de les múltiples línies de treball conjunt entre els dos ajuntaments per a reforçar l'”enorme potencial” del nucli metropolità que conformen la segona i tercera ciutat de la Comunitat Valenciana.

Promoció internacional

Un pla de màrqueting per a atraure maratonians de més de 30 països constituirà una de les estratègies de promoció. A més, es posaran a la venda paquets turístics per a donar a conéixer la prova i les visites a Elx i Alacant. Els primers detalls de la marató de novembre de 2025 es van donar a conéixer, per part de Barcala i Ruz, en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) del passat mes de gener.

Suport logístic als corredors

Una flota de tràilers estarà situada a Elx per a portar fins a Alacant tots els estris personals dels participants. A més, una flota d’autobusos portarà, des d’Elx a Alacant, els maratonians. I, una segona flota, tornarà a Elx els maratonians residents a Elx i els voltants.