Elx ret homenatge a la Policia Nacional amb la designació de dos espais en la llista de carrers municipal

Elx ret homenatge a la Policia Nacional amb la designació de dos espais en la llista de carrers municipal

Durant l’acte s’ha nomenat com a nous carrers Sants Àngels Custodis i Policia Nacional


L’Ajuntament d’Elx ha realitzat un acte per a homenatjar de manera permanent en la llista de carrers municipal la labor de la Policia Nacional amb la designació de dos carrers d’Elx en el seu honor, totes dues confrontants amb l’edifici de Comissaria. D’esta manera, el carrer Che Guevara passa a denominar-se carrer Sants Àngels Custodis, patró del Cos de la Policia Nacional, mentre que el carrer Avet es nomena carrer Policia Nacional.

L’acte s’ha celebrat al costat de la Comissaria Nacional, al qual ha assistit el govern municipal, representants de la societat civil i de la Policia Nacional. Ha estat presidit per l’alcalde Pablo Ruz, el Cap Superior de la Comunitat Valenciana, Comissari Principal Sr. Carlos Gajero Grande, i el Comissari Local, Pedro Montore Bernabéu.

Abans del descobriment de les noves plaques, el comissari local ha entregat el bastó de comandament al Cap Superior, per a després passar revista a la formació juntament amb l’alcalde d’Elx.

“Este és un acte de reconeixement, mostra d’afecte, agraïment sincer i d’orgull per cadascun dels homes i dones que visten l’uniforme de Policia Nacional i servixen Elx. Ara també i de manera permanent la llista de carrers d’Elx us arreplega i ens recorda que la Policia Nacional també és un bé i un patrimoni dels il·licitans”, ha afirmat l’alcalde.

Ruz ha indicat que des de hui el patró de Policia Nacional “té un espai en la nostra llista de carrers i per a testimoniar encara més si cap l’estima cap al Cos de la Policia Nacional, este vial que acull este acte portarà per sempre el nom de la vostra institució”. A més, la designació d’estos carrers “s’emmarca dins de la celebració del vostre bicentenari. Dos segles contemplen la vostra grandesa. 100 d’ells es lliguen a la història d’Elx i s’arrelen en el patrimoni il·licità”.

L’alcalde Pablo Ruz destaca este acte com a “mostra de reconeixement, afecte, agraïment i orgull per cadascun dels homes i dones que visten en uniforme de la Policia Nacional i que servixen Elx”

L’alcalde ha destacat el treball d’equip “on les diferents unitats formeu un sol cos que estén la seua labor a tot Elx amb la realitat i la complexitat que té: gran extensió de territori, fisonomia variada que inclou ciutat, platges i camp i un aeroport que fins a la data supera els 13 milions de passatgers en este any”.

Durant el seu discurs ha posat en valor “la col·laboració estreta entre la Policia Nacional i la Policia Local” i ha agraït la proximitat i atencions del cap provincial, Manuel Lafuente, “per tindre sempre Elx present i a oferir els recursos que siguen necessaris, perquè els il·licitans no mereixen menys”. Així, com a alcalde i responsable del govern municipal “demane el mateix que oferisc: ajuda i col·laboració. Això és el que trobarà sempre a Elx, cap superior, a qui òbric des de hui les portes en l’institucional i en el personal”.

A més, ha assegurat que “estarem sempre al vostre costat, de la Guàrdia Civil, de la nostra Policia Local, de la Generalitat i de les Forces Armades i de tots els que teniu com a vocació i compromís la seguretat dels espanyols perquè impere la justícia, la pau i la llibertat”. I ha finalitzat amb un ‘Viva Espanya, Visca el Rei i Visca la Policia Nacional’.

Després dels discursos s’ha procedit l’homenatge als caiguts, on el Cap Superior i l’alcalde han depositat una corona sobre el monòlit i després ha sonat l’himne de la Policia Nacional, d’Elx, de la Comunitat Valenciana i d’Espanya.

Abans de la conclusió d’acte ha tingut lloc una exhibició dels vehicles policials que conformen el parc mòbil de la Policia Nacional.