Elx sol·licita estar en la comissió tècnica per al trasllat temporal de la Dama

Elx sol·licita estar en la comissió tècnica per al trasllat temporal de la Dama

Així li ho ha traslladat l’alcalde, Pablo Ruz, al president de la Generalitat, Carlos Mazón després d’arribar a un acord amb el Govern Central per a estudiar el retorn del bust iber a Elx


L’Ajuntament d’Elx ha sol·licitat al Consell ser present en la comissió tècnica que crearà el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana per a estudiar el retorn de la Dama d’Elx a la ciutat des del Museu Arqueològic Nacional on es troba actualment.

Així ho ha anunciat l’alcalde, Pablo Ruz, que, després d’una conversa amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que “la Generalitat està del nostre costat en esta reivindicació històrica i serà l’administració pública nacional la que haurà de donar l’autorització en última instància ja que és la propietària de les col·leccions”.

Serà l’administració pública nacional, propietària de les col·leccions, qui haurà de donar l’autorització a l’Ajuntament

Va ser divendres passat, 4 d’octubre, quan el president del Consell, Carlos Mazón, es va reunir amb el president del Govern, Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa. Entre més de 50 propostes, Mazón li va traslladar el retorn de la Dama a Elx. En la trobada es va acordar la formació d’una comissió tècnica per al seu estudi formada per Estat, Generalitat, tècnics i arqueòlegs de totes dues institucions.

Per això Ruz ha volgut “traslladar la nostra disposició absoluta a formar part d’eixa comissió bilateral ja que el retorn de la Dama suposaria un important revulsiu afectiu, patrimonial i econòmic per a la ciutat”.