Experts debaten a Elx la necessitat d’oferir opcions sense gluten en l’hostaleria

Experts debaten a Elx la necessitat d’oferir opcions sense gluten en l’hostaleria

La regidora de l’àrea, Caridad Martínez, ha destacat la importància d’oferir al sector l’assessorament sobra la incorporació d’esta mena de gastronomia en els locals de restauració


El Centre de Congressos ‘Ciutat d’Elx’ acull les III Jornades Nacionals de Restauració sense Gluten que organitza la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (FACE) al costat de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA). Una iniciativa en la qual “oferir a l’hostaleria i la restauració il·licitana l’assessorament sobre la necessitat d’incorporar opcions sense gluten a les persones celíaques en els establiments d’Elx”, ha assenyalat la regidora de Comerç i Hostaleria, Caridad Martínez. Una qüestió que ha assegurat, “té cada vegada més importància en l’àmbit de la restauració i turisme”.

El principal objectiu d’esta jornada d’àmbit nacional és visibilitzar el problema de la celiaquia que afecta l’1% de la població a Espanya, al voltant de 450.000 persones. Així, el secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, ha destacat la importància de “debatre sobre el present i el futur d’una part de la demanda turística com són els celíacs, que a més venen acompanyades de més persones. La nostra intenció és fer les coses bé per a qualsevol persona que vinga a la Comunitat Valenciana i estes jornades demostren que el sector turístic avança, és innovador i el bon fer el porta en l’ADN”.

Durant la jornada s’entreguen els premis del I Concurs de Cuina Sense Gluten organitzat per l’Ajuntament

D’altra banda, el president d’ACECOVA, Jesús Salinas, ha indicat que estes jornades són “un pas més per a tindre en compte el client celíac”. D’esta manera, ha sol·licitat a l’àmbit privat i institucional que esta mena de client tinga cada vegada més presència en els establiments d’hostaleria i restauració. “Demanem el compromís que en els processos de licitació d’esta mena de negocis es tinga en compte l’alimentació sense gluten a l’hora de triar la millor opció per al projecte”.

Al mateix temps, ha assenyalat que en l’actualitat la seua associació s’encarrega d’assessorar 120 establiments de tota la Comunitat Valenciana sobre els menús sense gluten, ingredients i experiències segures.

Així mateix, el vicepresident de FACE ha destacat la importància de triar Elx i la Comunitat com a seu d’estes jornades, donat el valor afegit que oferixen a l’àmbit turístic.

Esta vesprada es farà entrega dels premis del I Concurs de Cuina sense Gluten Elx 2024 que repartirà 1.000 euros en tres premis i amb el qual es pretén donar visibilitat a la malaltia celíaca i premiar el treball dels professionals que incorporen receptes saludables a l’oferta hostalera de la ciutat aptes per al consum de persones que patixen este trastorn digestiu.