La nova licitació de Porfiri Pasqual per la pujada de preus no afectarà l’import a pagar dels veïns

La nova licitació de Porfiri Pasqual per la pujada de preus no afectarà l’import a pagar dels veïns

 La Junta de Govern Local aprova el nou pressupost de l’actuació que ronda els 12,6 milions d’euros


La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres el nou pressupost del projecte de rehabilitació del barri de Porfiri Pasqual, dependent dels fons Next Generation de la Unió Europea, i que puja finalment a 12,6 milions d’euros.

En este sentit, el Consell d’Administració de Pimesa aprovà ahir la nova licitació del projecte després de quedar deserta i que ha requerit un ajustament del pressupost per a actualitzar-lo als preus dels materials de la construcció que han incrementat el seu preu en els últims mesos.

Pese a esta nova licitació, els terminis avancen correctament i l’obra estarà finalitzada en els terminis que marca la UE, el juny de l’any 2026. A més, esta variació de preus no afectarà de cap manera a les quantitats que han d’assumir els veïns del barri i que foren aprovades en el seu dia.

L’Ajuntament assumirà l’aportació econòmica per a cobrir el sobrecost de les actuacions de rehabilitació, però al mateix temps es pretén sol·licitar a la Generalitat Valenciana que realitze les gestions necessàries amb el Govern d’Espanya perquè estes administracions financen els fons necessaris per a cobrir este sobrecost motivat per l’increment de preus.

La rehabilitació dels 18 edificis i prop de 300 vivendes inclou el reforçament de l’aïllament de les façanes, substitució de les fusteries exteriors actuals i doble envidrament i la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en cobertes per a contribuir a la generació d’aigua calenta sanitària.

L’obra de rehabilitació integral del barri estarà finalitzada en els terminis que marca la UE, el juny de 2026

D’altra banda, es durà a terme l’eliminació dels danys estructurals produïts per la presència d’humitats, la centralització dels comptadors d’aigua i electricitat en vestíbuls o la substitució de baixants de sanejament i pluvials, amb l’eliminació del fibrociment existent. Així mateix, hi haurà renovació de la il·luminació, o la instal·lació d’ascensors en les façanes de darrere dels edificis.

La rehabilitació del barri Porfiri Pasqual suposa un estalvi en el consum d’energia superior al 60%, que permetrà un ús més eficaç dels recursos, la sostenibilitat mediambiental i un estalvi econòmic per a les persones residents. A més d’una millora en les condicions de seguretat, salubritat, habitabilitat i accessibilitat universal en els edificis i el seu entorn residencial.

L’actuació inclou a més la reurbanització del barri, que suposa actuacions de clavegueram, xarxa d’aigua potable, asfaltatge o soterrament de les línies elèctriques.