La platja del Carabassí acull la solta de nou tortugues

La platja del Carabassí acull la solta de nou tortugues

 A l’acte han acudit escolars del CEIP Rodolfo Tomás i Samper que han participat en la solta dels exemplars


La platja del Carabassí ha tornat a viure este divendres la solta de nou exemplars de tortuga que es trobaven en l’Oceanogràfic de València per a la seua protecció i onservació després de la detecció d’ous el mes de juliol passat en la mateixa platja.

En l’acte de solta han participat alumnes del CEIP Rodolfo Tomás i Samper, de l’Altet; l’alcalde, Pablo Ruz; l’edil d’edil Ambient, José Antonio Román, l’edil d’Educació, María Bonmatí; l’edil de Família, Aurora Rodil i voluntaris de la Fundació Oceanogràfic.

Ruz ha agraït que “es puguen realitzar estes labors de pedagogia amb els més xicotets i explicar-los el respecte que ha de prevaldre en la seua relació amb la naturalesa i la voluntat per a involucrar-se a aconseguir un entorn molt més real i respectuós amb la naturalesa”.

Per part seua, Inés Peral, biòloga de l’Oceanogràfic, ha assenyalat que “les tortugues que hui soltem, probablement tornen en 25 o 30 anys a posar els seus ous ací pel que el que hem fet hui pot tindre un recorregut de centenars d’anys si mantenim les nostres platges com a espais òptims per a la vida d’esta espècie.