La Policia Local d’Elx comptarà amb noves pistoles elèctriques d’última generació

La Policia Local d’Elx comptarà amb noves pistoles elèctriques d’última generació

El cos policial disposarà de set armes del model T-10 amb el qual se situa a l’avantguarda de tota la Comunitat Valenciana


L’Ajuntament d’Elx ha donat resposta a una de les principals reivindicacions de la Policia Local i ha aprovat l’adquisició de pistoles elèctriques d’última generació amb les quals el cos se situarà a l’avantguarda en tota la Comunitat Valenciana.

Es tracta de pistoles elèctriques model T-10 que funcionen mitjançant l’emissió de descàrregues elèctriques controlades que permeten garantir la seguretat i la integritat física de les persones. Dispositius menys letals que una arma tradicional que en disparar-la llança dos dards units per un cable que impacten en el cos de l’objectiu al qual transmeten una descàrrega elèctrica que permet la paralització temporal i, per tant, la immobilització.

Es tracta de dispositius menys letals que emeten descàrregues elèctriques controlades i permeten garantir la seguretat i la integritat física de les persones

L’Ajuntament ha adquirit un total de set armes d’este tipus per 47.400 euros i en el termini de sis mesos els agents ja podran comptar amb elles. A més, està previst que s’adquirisquen més pistoles elèctriques al llarg dels pròxims anys per a ampliar les ferramentes necessàries del cos policial a l’hora de garantir la seguretat i la integritat física dels il·licitans.

Per a poder utilitzar estes armes, els agents hauran de realitzar un curs formatiu específic sobre la seua utilització amb l’objectiu d’aprendre a manejar-les de la forma més òptima. De moment els set nous dispositius els portaran els agents de les unitats més enfocades a la seguretat ciutadana.