La sala La Tramoia comença la seua programació teatral infantil el pròxim 15 d’octubre

La sala La Tramoia comença la seua programació teatral infantil el pròxim 15 d’octubre

Més d’una desena d’espectacles passaran per l’espai cultural fins a abril de 2025


La Regidoria de Cultura ha presentat la nova programació de la sala cultural La Tramoia dirigida tant a col·legis com a públic familiar. D’octubre a abril passaran per este espai més d’una desena d’espectacles que es realitzaran de dimarts a divendres a les 10.30 hores als centres escolars que reserven la seua entrada, mentre que alguns dissabtes del mes a les 18.00 hores estaran dirigits a tota la família.

La regidora de l’àrea, Irene Ruiz, ha assenyalat que “Elx té molts tresors i esta sala cultural n’és un d’ells perquè fa màgia per als més xicotets de la casa a càrrec de l’Associació del Teatre Escolar, gràcies a la qual La Tramoia té una programació estable”.

Per part seua, Amaya Ruiz, cap tècnica la sala cultural, ha indicat que les activitats començaran el pròxim 15 d’octubre amb la funció La vida es un juego: Fiesta de entremeses del siglo de oro, una obra inclosa en la programació del Festival Medieval d’Elx igual que El viatge de Isabela, que s’escenificarà del 22 al 26 d’octubre.

A més de les funcions dirigides a col·legis i públic familiar, la sala acollirà laboratoris experimentals

Al novembre passaran per la Tramoia, Welcome & Sorry, una comèdia gestual que visibilitza l’ofici teatral des de la paròdia, així com La gallina de los huevos de oro, una història que conta que els diners és un “conte”. Ja al desembre, del 17 al 21 es representarà Aluzina i al gener, del 20 al 24, Ritmos Animalescos.

L’obra Verne, basada en les novel·les d’aventura de Jules Verne, arriba a la sala cultural del 4 al 8 de febrer i de l’11 al 14 i el dissabte 27 ho farà Rucs, el maleficio del brujo. El mes de març, La Tramoia acollirà la funció Vacío, una picada d’ullet a la joventut que és Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut. Qui ho desitge podrà gaudir-la de l’11 al 14 de març.

Finalment, de l’1 al 8 d’abril, en l’espai es representarà ¿Cuál es mi nombre?, una història també premiada amb el Premi FITC 2016 a millor ballarina i el Premi FETEN 2015 a millor espectacle per a la infància.

A més, dins de les activitats familiars, en els mesos de gener, febrer i març, tindran lloc els laboratoris cromàtic, sensorial i artístic que podran realitzar els més xicotets sempre acompanyats per un adult. Per a estes activitats serà necessari reservar plaça.

La sala La Tramoia va nàixer en 1996 per a consolidar l’expressió dramàtica dirigida a la infància i a la joventut i amb el pas del temps ha aconseguit una programació estable, dirigida específicament a la població infantil i juvenil, amb unes condicions que els permeten gaudir plenament del teatre.