La XXIX edició del Festival Medieval arriba a Elx del 19 d’octubre a l’1 de novembre

La XXIX edició del Festival Medieval arriba a Elx del 19 d’octubre a l’1 de novembre

La programació inclou les representacions extraordinàries del Misteri d’Elx el 25, 26 i 27 d’octubre i 1 de novembre


El Pati dels Tarongers de les Clarisses ha acollit la presentació de la vint-i-novena edició del Festival Medieval d’Elx sota l’eslògan ‘Tempus Viator’, un festival dedicat als viatgers de l’Edat mitjana, que se celebrarà del 19 d’octubre a l’1 de novembre.

L’alcalde, Pablo Ruz, ha fet una crida per a “convidar tota la població a la celebració d’este festival, un dels esdeveniments culturals més grans de la ciutat i que va nàixer com a acompanyament contextualitzant el cicle tardorenc del Misteri d’Elx al novembre”. Ruz a més ha agraït a totes les entitats artístiques que fan possible la celebració de l’esdeveniment que “només l’any passat va congregar més de 10.000 persones al carrer, per la qual cosa en esta edició el carrer també estarà molt present ja que creiem que és la millor manera de traslladar la cultura a les persones”.

Per la seua part la responsable de Cultura, Irene Ruiz, ha anunciat que el Festival medieval comptarà amb més d’una trentena d’activitats de música, formació, teatre i dansa amb les quals “convidem els il·licitans i visitants que arriben des d’altres ciutats al fet que viatgen amb nosaltres a través de la cultura amb una programació plena d’eixa inquietud per viatjar i pel coneixement que ens farà traslladar-nos a èpoques passades i a gaudir dels nostres carrers”.

La programació començarà el dissabte 19 d’octubre amb la representació infantil La vida es un juego a la Sala la Tramoia, on també es representarà El viaje de Isabela el 26 d’octubre. També es podrà gaudir de grans obres de teatre com ara Maquiavel o El Marqués de Las Navas al Gran Teatre.

El Mercat Medieval se situarà al passeig de l’Estació i el pàrquing de Candalix del 24 al 27 d’octubre

Un any més, la programació del festival inclou el Mercat Medieval, que cada any congrega milers d’il·licitans i turistes i que en esta edició estarà situat al passeig de l’Estació i l’aparcament del Candalix del 24 al 27 d’octubre. Un dels punts forts del festival seran les representacions extraordinàries del cicle tardorenc del Misteri d’Elx que tindran lloc el 25, 26 i 27 d’octubre i l’1 de novembre.

Quant a la dansa, la programació oferix un taller de dansa històrica de la mà d’Eva Narejos, on es mostraran els secrets del ball medieval. A més, els carrers i places de la ciutat acolliran l’espectacle Oblivion de la companyia Silvia Batet.

Els carrers tindran un important protagonisme amb les representacions d’Aquil·les i Potted, així com el correfocs Nit Màgica i Tempus Viator que posarà el fermall final al festival el dia 1 de novembre. A més, enguany tindrà un important espai la formació ja que el Centre de Congressos acollirà del 23 al 26 d’octubre, el XI Congrés d’Històries (inter)connectades de la Societat Espanyola de Musicologia. La II Trobada de Músiques Antigues i Patrimoni es desenvoluparà del 25 al 27 d’octubre.

Les entrades a tots els espectacles ja estan a la venda i tota la informació es pot consultar a través de la pàgina web festivalmedieval.com.

L’autor del cartell del Festival Medieval ha sigut l’artista il·licità Antonio Mora que ha explicat que ha sigut el mateix lema ‘Tempus Viator’, viatger del temps, el que ha inspirat la imatge del cartell. “El cartell mostra un ser enigmàtic que desafia les lleis de temps i fa al públic submergir-se en un món on cada racó està impregnat de màgia i misteri” ha conclòs Mora.