L’Ajuntament d’Elx firma un conveni amb la Ruta del Vi d’Alacant

L’Ajuntament d’Elx firma un conveni amb la Ruta del Vi d’Alacant

L’objectiu principal és potenciar el patrimoni vitivinícola, cultural, natural i gastronòmic d’Elx i posicionar-lo en el mapa turístic com un destí destacat dins de la Ruta del Vi d’Alacant


L’Ajuntament d’Elx ha firmat un conveni de col·laboració amb la Ruta del Vi d’Alacant, amb el qual ha consolidat així el seu compromís amb el desenvolupament turístic, enològic i econòmic del municipi. La firma ha tingut lloc en un acte presidit pel regidor d’Agricultura, José A. Román, i la presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant, María Miñano Gómez.

Este acord suposa un impuls significatiu per a Elx, que s’unix a una xarxa estratègica de municipis vinculats a la Ruta del Vi, una iniciativa que no sols promou el turisme enològic, sinó que també reforça el desenrotllament del teixit agrícola, econòmic i social de la comarca. L’objectiu principal és potenciar el patrimoni vitivinícola, cultural, natural i gastronòmic d’Elx, posicionant-se en el mapa turístic com un destí destacat dins de la Ruta del Vi d’Alacant.

Elx es beneficiarà d’accions conjuntes de promoció i comercialització, així com de la formació especialitzada per a les seues empreses i operadors turístics. D’esta manera, s’enfortirà el sector agrícola, amb especial èmfasi en el camp d’Elx, integrant la tradició agrícola de la ciutat en l’oferta turística. A més, es promouran altres activitats complementàries que inclouen el turisme cultural, gastronòmic i de naturalesa, per a contribuir així a diversificar l’economia local i augmentar la competitivitat del municipi.

 

El regidor d’Agricultura, José Antonio Román, va destacar que “este conveni oferix una oportunitat única per als nostres agricultors i empreses turístiques de consolidar-se i créixer.”

Román, ha destacat que “este conveni no sols ens permet projectar el nom d’Elx a l’àmbit nacional i internacional, sinó que també oferix una oportunitat única per als nostres agricultors i empreses turístiques de consolidar-se i créixer. El nostre camp, el nostre patrimoni i la nostra cultura són elements clau que volem posar en valor, i este acord ens ajuda a fer-ho de manera sostenible i competitiva”.

La incorporació d’Elx a la Ruta del Vi també reforça la unió entre els diferents municipis adherits, amb la creació de sinergies i oportunitats per al desenvolupament conjunt de la comarca i millora la visibilitat i posicionament en els mercats turístics més exigents.

D’altra banda, la presidenta de la Ruta del Vi d’Alacant, María Miñano Gómez, ha subratllat que Elx aporta un valor afegit a la Ruta per la seua tradició agrícola i el seu potencial en la producció de productes de qualitat. “Dimarts passat, 8 d’octubre, en assemblea extraordinària els socis de la ruta del vi van ratificar l’adhesió de l’Ajuntament d’Elx. Esta unió a la Ruta del Vi d’Alacant és una gran notícia. No sols ens permet diversificar la nostra oferta, sinó que també obri la porta a noves experiències enogastronòmiques i culturals que sens dubte atrauran un públic divers i exigent.”

Amb esta firma, Elx assumix també el compromís de participar activament en la gestió i promoció de l’enoturisme, així com en la millora d’infraestructures i serveis turístics relacionats. Això inclourà la col·laboració en l’Observatori Turístic de la Ruta, la implementació d’un pla de senyalització i l’impuls d’esdeveniments i activitats que posen en valor el patrimoni il·licità.