L’Ajuntament s’implica activament a completar la rehabilitació integral de Sant Antoni

L’Ajuntament s’implica activament a completar la rehabilitació integral de Sant Antoni

L’alcalde Pablo Ruz mostra el compromís i voluntat del govern municipal a firmar un nou conveni per a continuar amb la reforma del barri després de l’incendi ocorregut la passada nit en una de les vivendes


L’alcalde Pablo Ruz ha mostrat el compromís i la voluntat del govern municipal amb el barri de Sant Antoni. Així, ha destacat la “implicació activa” per a impulsar la següent fase de la rehabilitació integral i completar la reforma del barri. Una necessitat que preocupa el govern i ara s’ha incrementat després de l’incendi ocorregut anit en el número 6 del carrer Arxipreste Torres on es van veure afectats més d’una trentena de veïns i 5 d’ells atesos amb ferides lleus pels serveis sanitaris, encara que ja han sigut donats d’alta.

Ruz ha assenyalat que “este govern ha de ser l’encarregat de firmar el següent conveni per a completar la rehabilitació del barri de Sant Antoni. És un compromís i no desistirem de l’obstinació de continuar avançant en este procés. Posarem tots els recursos a la disposició de les administracions, intensificarem els contactes i la capacitat per a explicar la situació de barri per a demostrar el compromís amb els veïns que requerixen de respostes àgils”.

Així, ha assegurat que es reunirà amb el gerent de Pimesa, Antonio Martínez, i amb el secretari autonòmic de Vivenda, per a abordar definitivament la següent fase de la rehabilitació.

El succés va obligar al reallotjament en hotels de 16 persones i 5 persones van ser ateses amb ferides lleus, però ja donades d’alta

L’alcalde ha assenyalat que l’incendi ocorregut anit ha afectat 29 persones i altres 5 del bloc contigu. Un total de 16 persones van ser reallotjades per la Regidoria d’Acció Social en hotels i la resta en cases de familiars, a més els serveis sanitaris van atendre 5 persones, la majoria per inhalació de fum i 1 d’elles per cremades al rostre, però totes han sigut donades d’alta.

Ruz ha destacat la ràpida resposta de Policia Local, Bombers i personal sanitari, a més de la labor de Consciencia’t i el seu grup de voluntaris per a acompanyar els veïns. A més, ha apuntat que durant la jornada un grup de tècnics i arquitectes determinaran el grau d’afecció del foc a l’immoble.

Per part seua, la regidora d’Acció Social, Celia Lastra, ha indicat que, després de la valoració dels danys, es veurà la possibilitat que alguns d’ells puguen tornar a les seues vivendes. D’esta manera, ha apuntat que des de l’Oficina de Vivenda s’han posat en contacte amb les famílies per a tractar una solució residencial al marge de les vivendes d’emergència de les quals disposa l’Ajuntament o les pròpies de la Fundació Consciencia’t. Així i tot, esta nit continuaran a l’hotel.