Torna la Fireta del Camp d’Elx al passeig de l’Estació de l’11 al 13 d’octubre

Torna la Fireta del Camp d’Elx al passeig de l’Estació de l’11 al 13 d’octubre

L’esdeveniment comptarà amb nombrosos tallers per a tots els públics entre els quals destaquen el de palma blanca i usos culinaris del dàtil o la magrana


La Regidoria de Medi Ambient ha presentat una nova edició de la Fireta del Camp d’Elx, un aparador de la cultura, tradicions i productes del camp d’Elx que tindrà lloc de l’11 al 13 d’octubre al passeig de l’Estació.

El responsable de l’àrea, José Antonio Román, ha assenyalat que és “una setmana molt important per a l’agricultura il·licitana amb la qual volem acostar el camp a la ciutat i en la qual esperem una gran afluència de públic”. Román ha detallat, que en l’edició passada la Fireta va comptar amb 50 estands, més d’una trentena de tallers i al voltant de 10.000 visites.

El regidor de Medi Ambient, José Antonio Román, ha animat els il·licitans a participar en la Fireta, “amb la qual volem acostar el camp a la ciutat”

L’esdeveniment comptarà durant tot el cap de setmana amb nombrosos tallers per a tots els públics entre els quals destaquen els de palma blanca, trenat d’espart, elaboració de rebosteria artesanal, cuina tradicional, grimpa de palmeres, dolçaina i tabalet, usos culinaris del dàtil, artesania, pintura infantil i reciclatge.

La Fireta també comptarà amb exposicions com la dedicada a conéixer el paper dels insectes pol·linitzadors com les abelles, o el dels centres de taula elaborats amb magrana mollar.

Com a novetats en l’edició d’enguany, s’exhibirà maquinària agrícola d’última generació i demostració d’ús de drons en l’agricultura. D’altra banda, es projectaran diversos curtmetratges i llargmetratges participants en l’última edició del Rural FilmFest. A més de l’escenari principal situat en la carpa central, hi haurà una zona de restauració amb establiments emblemàtics de l’àmbit rural, com els restaurants Martino i Matola.

Com en edicions anteriors, la Fireta del Camp d’Elx acollirà el dissabte l’entrega del Premi Dona Rural 2024 que ASAJA Dones entrega a Cecilia Amorós, “per tot allò que ella com a dona ha aportat a les pedanies i al medi rural en general” ha explicat Tere Antón, presidenta de l’entitat. Per part seua, ASAJA Elx entregarà el Premi Agricultor de l’Any a Pedro Pascual, un agricultor de 87 anys amb una gran trajectòria, el diumenge. Així ho ha anunciat el president d’ASAJA Elx, Pedro Valero.

A més d’ASAJA Elx i ASAJA Dones en la Fireta del Camp d’Elx els assistents podran trobar estands de l’Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR) o de Regs de Llevant, que enguany torna a exposar en la fira després de diversos anys sense fer-ho, entre altres entitats, comerços o centres educatius del municipi.