Elx celebra la troballa i processó de la Mare de Déu amb motiu de les Festes de la Vinguda de la Mare de Déu

Elx celebra la troballa i processó de la Mare de Déu amb motiu de les Festes de la Vinguda de la Mare de Déu

El pregó se celebrarà el dia 26 al Gran Teatre a càrrec de José Antonio Román Parres


Elx tornarà a celebrar les festes de la Vinguda de la Mare de Déu, que arrancaran el pròxim 26 de desembre de 2024 amb el pregó en el Gran Teatre a partir de les 19.00 hores, a càrrec de José Antonio Román Parres, expresident de la Societat Vinguda de la Mare de Déu. L’entrada a l’acte és lliure i enguany, com a novetat, s’estrenarà l’himne de l’il·licità absent de l’autor Sr. Vicente Sempere, interpretat per l’Orquestra Simfònica i acompanyat per les veus de la Capella del Misteri d’Elx.

La regidora de Festejos, Inma Mora, acompanyada de la presidenta de la Societat Vinguda de la Mare de Déu, Fina Mari Román, ha destacat la importància d’esta tradició “tan arrelada i esperada entre els il·licitans”, als quals ha cridat a participar d’estes festes. A més, ha demanat al fet que acudisquen en massa a la platja del Tamarit el dia 28 per a rebre a la Mare de Déu de l’Assumpció i posterior romeria fins a Elx aprofitant que és dissabte.

Les festes de la Vinguda continuen el 27, dia de l’Il·licità Absent, amb la Santa Missa a Santa Maria en memòria dels il·licitans absents morts, l’ofrena a la patrona, cercaviles i a partir de les 11.30 hores la tradicional recepció de l’alcalde Pablo Ruz als il·licitans absents al saló de plens de l’Ajuntament. El dijous 28 eixiran autocars, de 04.30 a 06.30, des de la porta del MAHE fins a la platja del Tamarit per a acudir a partir de les 07.00 hores a la representació de la troballa de l’arca amb la Mare de Déu per part del llegendari guardacostes Francesc Cantó. A més, enguany eixirà un autobús a les 05.00 des de la Casa de la Mare de Déu a Portes Encarnades.

 

La regidora de Festejos, Inma Mora, anima els il·licitans a acudir a la platja del Tamarit el dia 28 i gaudir d’esta tradició tan il·licitana

Després de la troballa, tindrà lloc la missa de campanya a la platja, per a després iniciar la romeria a Elx, on la Mare de Déu de l’Assumpció quedarà exposada per a la veneració dels fidels fins als actes de la vesprada. A les 15.00 hores tindrà lloc la tradicional carrera a cavall des de Portes Encarnades fins a la Plaça de Baix amb la recepció a Cantó a l’Ajuntament, per a després iniciar la processó que recorrerà els carrers del centre de la ciutat.

Després del trasllat de la imatge de la patrona de la ciutat a Santa Maria i la interpretació de l’himne de la Vinguda de la Mare de Déu es llançarà un castell de focs artificials des del pont de Ferrocarril. El dia 29 a les 11.00 hores se celebrarà la tradicional processó amb la imatge de la Mare de Déu al ‘Tron dels Angelets’, i la solemne eucaristia. En finalitzar, es dispararà una mascletà al pont d’Altamira.

Enguany, per primera vegada, es llançaran al·leluies amb dibuixos sobre la Vinguda realitzades per escolars tant el dia 28 i 29 al pas de la Mare de Déu de l’Assumpció des de diferents punts del recorregut. A més, s’ha realitzat un mocador commemoratiu amb motiu de l’Any Jubilar.

Les festes conclouen el dia 30 amb la Santa Missa pels socis de la Vinguda de la Mare de Déu morts i des de la torre de Santa Maria es llançarà la Palmera fi de festes.

Román ha recordat que enguany són tres les institucions triades com a Entitat Portaestendard. És el cas de Policia Local d’Elx, Comissaria de la Policia Nacional d’Elx i Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, mentre que l’Associació d’Amics de Sant Crispí serà l’Entitat Abanderada. Per part seua, l’Il·licità Absent Distingit és Francisco Orts Serrano, amo de l’Hort del Cura; la Il·licitana d’Adopció Distingida, la pintora M. Dolores Mulà, i l’Il·licità Distingit, Pascual Segarra Sánchez, de la impremta Segarra

“Animem els il·licitans al fet que acudisquen el 28 a la platja del Tamarit i gaudisquen d’una de les festes més estimades i esperades per tots”, ha afegit Inma Mora.