ASAJA Elx preveu que la collita augmente un 21% amb una superfície de cultiu de 1.400 hectàrees, 100 més que l’any anterior
El restaurant Nugolat, ha acollit un any més, la presentació de la campanya d’hortalisses d’hivern del Camp d’Elx que este 2025 preveu augmentar la seua producció un 21% aconseguint les 22.500 tones d’hortalisses.
Així ho ha explicat el president d’ASAJA Elx, Pedro Valero, que ha afegit que la superfície de cultiu arribarà a les 1.400 hectàrees, 100 més que l’any passat. Segons Valero l’increment de la collita esta temporada es deu principalment “al bon funcionament del mercat que genera major confiança en els agricultors que aposten per augmentar les seues collites o a la introducció i consolidació de noves varietats de carxofes al Camp d’Elx”.
L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, ha agraït als agricultors i treballadors del camp de l’Elx, “una ciutat total que compta no sols amb extraordinaris empresaris del calçat, sinó també amb grans empresaris del sector primari i l’agricultura que fan d’esta terra, una terra fèrtil que és or malgrat la falta d’aigua”.
La producció de la carxofa continua batent rècords amb 12.000 tones de producció esta temporada
El cultiu estrela del Camp d’Elx durant esta temporada d’hortalisses d’hivern, continua sent la carxofa. ASAJA Elx preveu prop de 12.000 tones d’este producte, 3.000 tones més que l’any anterior, amb una superfície cultivada de 650 hectàrees. En el cas de les verdures crucíferes com el bròcoli, la coliflor, el romanesco i la col s’espera una collita de 9.000 tones en 600 hectàrees, les creïlles verdege tenen una estimació de 1.000 tones en 100 hectàrees i en el cas de les faves, s’espera arreplegar unes 500 tones localitzades en 50 hectàrees.
En este sentit, José Vicente Andreu, president d’ASAJA Alacant, ha assegurat que “el Camp d’Elx s’està consolidant any rere any com un referent en la producció de qualsevol hortalissa o fruita que està arribant hui dia a mercats de tota Europa”.