VisitElche participa en Madrid Fusión amb la magrana mollar i el dàtil com a protagonistes

VisitElche participa en Madrid Fusión amb la magrana mollar i el dàtil com a protagonistes

Durant els dies de fira es realitzaran presentacions, demostracions de cuina, degustacions i exposició de productes gastronòmics locals


VisitElche torna a ser present un any més a “Madrid Fusión”, considerada com la gran cita de la innovació, avantguarda creativa i impulsora de tendències i nous talents en el món de la cuina i la gastronomia, que se celebra fins al 29 de gener a IFEMA.

En este esdeveniment gastronòmic es donen cita milers de participants d’àmbit internacional, amb més de 200 professionals de la Comunitat Valenciana entre destinacions turístiques, cuiners, pastissers, forners, coctelers, productors, enòlegs i sommeliers.

La regidora de Turisme, Irene Ruíz, ha assenyalat que l’objectiu principal d’esta acció promocional és “continuar posicionant el municipi com un destí gastronòmic de primer nivell i aportar una oferta de qualitat dins del conjunt de la Costa Blanca i de la Comunitat Valenciana”. D’esta manera, “posar en valor l’excel·lència professional dels nostres xefs i productors i difondre els trets més identitaris de la nostra gastronomia mediterrània basada en la proximitat dels productes més tradicionals del Camp d´Elx i la seua cultura gastronòmica”.

VisitElche acudix amb espai propi dins de l’estand de “L’Exquisit Mediterrani” de la Comunitat Valenciana gràcies al reconeixement de la marca “Elx Oasi Mediterrani” com a marca turística territorial de la Comunitat.

Durant la celebració de Madrid Fusión, i en col·laboració amb els productors i restauradors d’Elx i Turisme Comunitat Valenciana s’ha preparat un programa d’activitats com a presentacions, demostracions de cuina, degustacions i exposició de productes gastronòmics locals.

En la fira destaca la participació de la Denominació d’Origen Protegida de la Magrana Mollar d’Elx, l’Associació de Productors de Dàtil d’Elx com a Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana), Ibarra Abadía Tomachaf, Almàssera El Tendre, els sucs de magrana, Formatges Cantó i els cítrics d’Hort Gurmet. També participa la Càtedra del Palmerar de la Universitat Miguel Hernández d’Elx amb la presentació d’elaboracions culinàries amb dàtil.

 

Segons la regidora de Turisme, Irene Ruíz, el principal objectiu és “posicionar el municipi com un destí gastronòmic de primer nivell i aportar una oferta de qualitat dins del conjunt de Costa Blanca i Comunitat Valenciana”

Segons Ruíz, la participació a Madrid Fusión és un “excel·lent aparador per a donar visibilitat i un espai comercial als productors i restauradors del nostre municipi i que puguen comercialitzar els seus productes i exportar la marca d’Elx a través de la gastronomia”.

En este sentit, ha apuntat que la gastronomia és un “producte transversal que enriquix tot el catàleg de productes turístics que oferix nostre destí i alhora considerada com un factor determinant a l’hora de triar un destí per part dels turistes que ens visiten”.